Teamfoto Spoed Loodgieter Service
Werkzaam in Woerden, hoofdvestiging Zeist
Zelf een radiator aansluiten Redactie, 11 maart 2024
Werkzaamheden aan de verwarming door een loodgieter
In Woerden en omgeving kunt u bij Spoed Loodgieter Service terecht voor uw verwarmingsklussen.

Uw eigen radiatorklep loskoppelen met behulp van deze tips

Als uw radiator defect is of u wilt een nieuwe (design)radiator installeren, bieden we hieronder een gedetailleerd stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Wanneer u de oude radiator wilt vervangen, is het belangrijk om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te laten dalen tot onder de 40 graden. Draai alle radiatoren die zich hoger bevinden dan uw eigen radiator open om deze leeg te laten lopen.

Als de te vervangen radiator zich op het laagste punt bevindt, bevestig dan een vulslang aan de vul- en aftapkraan. Draai de kraan open om de installatie te laten leeglopen. Als de te vervangen radiator niet op het laagste punt blijkt te zitten, zoek dan de juiste locatie en sluit daar de vulslang aan om de installatie leeg te laten lopen.

De radiator is meestal te vinden op het laagste punt in uw woning. Maak de verbindingen van zowel de toevoer als de afvoer van de radiator los. Schroef de radiator zelf los en verwijder indien nodig het bevestigingsmateriaal.

Zelf een nieuwe radiator aansluiten in uw woning

Nadat de oude radiator is losgekoppeld, is het tijd om de nieuwe aan te sluiten. Als u een gelijke radiator plaatst, zijn dezelfde bevestigingsbeugels toepasbaar. Bij het plaatsen van een andere type radiator met afwijkende aansluitingen, is het nodig om de leidingen te verlengen met behulp van speciale materialen.

De juiste werkwijze voor het maken van een fitting tussen de buizen. De buis moet nauwkeurig op maat worden gesneden met de buizensnijder. Daarna schuift u de moer over de buis. De knelring dient over de buis te worden geschoven (oudere knelringen kunnen niet opnieuw worden gebruikt). Vervolgens steekt u de buis in de fitting en draait u de moer goed vast.

Zodra de af- en toevoer verbonden zijn met de nieuwe radiator en alle luchtventielen gesloten zijn, kunt u het systeem opnieuw vullen via de waterkraan bij de ketel. Voordat u de slang aansluit op het systeem, laat deze eerst vullen met water om de ontluchting te minimaliseren. Draai de kraan open en wacht tot de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar is. Mocht het nodig zijn, ontlucht dan de installatie opnieuw.

Voelt u ervoor om een professional in te schakelen?

Wanneer het niet goed gaat of u wilt liever dat een professional het voor u doet?Benader Spoed Loodgieter Service om deze taak voor u uit te voeren. U kunt ons bereiken op 030 200 3661 om de mogelijkheden door te nemen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 3661

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Spoed Loodgieter Service

Na jaren voor een baas te hebben gewerkt ben ik in 2017 voor mezelf begonnen. Toen ik voor een baas werkte had ik altijd zelf een uitgesproken visie op zaken als ondernemen in het algemeen, klantgerichtheid en effectiviteit. Ik ben blij dat ik die nu kan toepassen op mijn eigen bedrijf. Wij zijn breed gespecialiseerd. Van storingen en lekkages tot het installeren van leidingwerk. Geen klus is ons gek genoeg. Voor al het type loodgieterswerk kunt u bij ons terecht. Wij voeren al het werk in overleg met u uit en zijn transparant over de kosten.