Direct een loodgieter nodig in Woerden?Bel 030 200 3661Of vul het formulier in

Werkzaam in Woerden, hoofdvestiging Zeist
Hoe u veelvoorkomende lekkages kunt voorkomenRedactie, 30 maart 2024
Hulp bij een lekkage in huis
Bij lekkages in huis staan de loodgieters van Spoed Loodgieter Service snel voor u klaar

Een lekkage is niet alleen vervelend, maar kan ook aanzienlijke schade aan uw huis veroorzaken. Het is goed mogelijk om enkele simpele maatregelen te treffen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen en uw sanitair in optimale staat te houden. De hieropvolgende stappen zijn bedoeld om regelmatig voorkomende lekkages te vermijden.

Controleer op mogelijke lekkages in de leidingen

Een van de handigste manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig een inspectie van de leidingen te doen. Let op indicaties van corrosie, roest of kleine barstjes. Door het snel ontdekken van problemen, voorkomt u dat ze uitgroeien tot grote lekkages.

Staat van afdichtingen controleren

Het is bekend dat afdichtingen rond kranen en leidingen na verloop van tijd slijtage kunnen vertonen. Het is aan te raden om geregeld te kijken of de afdichtingen in orde zijn en ze te vervangen indien nodig. Een correcte afdichting zorgt ervoor dat er geen water weglekt en verkleint het risico op lekkages.

Bescherm uw leidingen door geen vuil in de afvoer te gooien

Het voorkomen van verstoppingen begint bij het vermijden van vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer. Door verstoppingen te voorkomen, kunt u effectief het risico op lekkages minimaliseren. Bescherm uw leidingen en voorkom verstoppingen door een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Zorg dat de waterdruk gecontroleerd wordt

Als de waterdruk te hoog is, kunnen leidingen beschadigd raken en lekkages veroorzaken. Controleer de waterdruk regelmatig en stel deze bij als dat nodig is. Een eenvoudige drukregelaar kan schade helpen voorkomen.

Hou uw huis lekvrij door veelvoorkomende lekkages te voorkomen met deze handige aanwijzingen

Als het winterseizoen aanbreekt, kunnen bevroren leidingen problemen veroorzaken. Isoleer leidingen in onverwarmde ruimtes en laat bij extreem koud weer druppelsgewijs water uit de kranen lopen om bevriezing te voorkomen. Op deze manier voorkomt u dat de leidingen bevriezen en beschadigd raken.

Neem zorgvuldigheid in acht om lekkages te voorkomen

Het is belangrijk om uw systemen regelmatig te onderhouden en kleine problemen snel aan te pakken om grote reparatiekosten en ongemak te voorkomen. Het nemen van preventieve acties is de beste aanpak als het gaat om loodgieterswerk, beter voorkomen dan genezen. In het geval van een lekkage in uw huis, aarzel niet om Spoed Loodgieter Service te bellen om dit probleem professioneel voor u te verhelpen. Neem contact op via 030 200 3661.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 3661

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Spoed Loodgieter Service

Na jaren voor een baas te hebben gewerkt ben ik in 2017 voor mezelf begonnen. Toen ik voor een baas werkte had ik altijd zelf een uitgesproken visie op zaken als ondernemen in het algemeen, klantgerichtheid en effectiviteit. Ik ben blij dat ik die nu kan toepassen op mijn eigen bedrijf. Wij zijn breed gespecialiseerd. Van storingen en lekkages tot het installeren van leidingwerk. Geen klus is ons gek genoeg. Voor al het type loodgieterswerk kunt u bij ons terecht. Wij voeren al het werk in overleg met u uit en zijn transparant over de kosten.