Direct een loodgieter nodig in Woerden?Bel 030 200 3661Of vul het formulier in

Werkzaam in Woerden, hoofdvestiging Zeist
Wat te verwachten bij een lekkende kraanRedactie, 22 februari 2024

Het is erg onplezierig als u te maken heeft met een lekkende kraan, of dit nu in de keuken of badkamer is. Naast het feit dat een kraan lekken erg vervelend is, is het ook zonde van het onnodige waterverlies. Het is natuurlijk zonde als er water wordt verspild, maar gelukkig kunt u dit snel oplossen. Lees in deze blog hoe u een lekkende kraan kunt verhelpen!

Een goede voorbereiding is key

Als u begint met de lekkage op te lossen, sluit dan eerst de hoofdkraan om te voorkomen dat er meer water lekt. Bepaal welk onderdeel gerepareerd moet worden door de oorzaak van de lekkage te vinden. Zorg ervoor dat u over het benodigde gereedschap en de juiste materialen beschikt als u een onderdeel moet vervangen.

Oorzaken achter een lekkende kraan

Er zijn meerdere mogelijke redenen voor een lekkende kraan. Verschillende plekken die u kunt onderzoeken. Inspecteer de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenwerk van de kraan lek zijn of is het kraanleertje beschadigd. Wanneer de kraan bij de hendel water lekt, komt dit door het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Als dit niet werkt, kunt u de volgende stap ondernemen. Als uw kraan onderaan lekt, kan het zijn dat er water uit het kraangat lekt. Dit kan optreden door lekkage in de hendel of de 'kraanbody'.

Klaar om de lekkage in de kraan op te lossen

Als u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft vastgesteld, kunt u starten met de reparatie. Allereerst verwijdert u de knoppen en het handvat van de kraan, zo krijgt u toegang tot de binnenzijde. Daarna draait u het binnenwerk los om bij de pakkingring te kunnen, als deze beschadigd is dan kunt u deze vervangen.

Een veelvoorkomend probleem bij een lekkende kraan is het kraanleertje. Het goed ontkalken van alle onderdelen is van groot belang na het repareren van de kraan. Wanneer u klaar bent met het vervangen van alle onderdelen, monteert u de kraan terug in elkaar in de omgekeerde volgorde.

Heeft u het probleem niet verholpen? [Bedrijfsnaam] kan helpen!

Het is mogelijk dat de kraan blijft lekken na montage, wat aangeeft dat de kraan versleten is en vervangen moet worden. Schakel dan direct Spoed Loodgieter Service in, wij helpen u graag verder. Als u een afspraak wilt plannen of nog vragen heeft, kunt u ons bereiken via 030 200 3661.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 3661

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Spoed Loodgieter Service

Na jaren voor een baas te hebben gewerkt ben ik in 2017 voor mezelf begonnen. Toen ik voor een baas werkte had ik altijd zelf een uitgesproken visie op zaken als ondernemen in het algemeen, klantgerichtheid en effectiviteit. Ik ben blij dat ik die nu kan toepassen op mijn eigen bedrijf. Wij zijn breed gespecialiseerd. Van storingen en lekkages tot het installeren van leidingwerk. Geen klus is ons gek genoeg. Voor al het type loodgieterswerk kunt u bij ons terecht. Wij voeren al het werk in overleg met u uit en zijn transparant over de kosten.