Teamfoto Spoed Loodgieter Service
Werkzaam in Woerden, hoofdvestiging Zeist
Handleiding het ontkalken van uw douchekraan in 3 stappen Redactie, 6 maart 2024
Verkalkte kraan in de douche

Bij het poetsen van uw douche denkt u wellicht voornamelijk aan de douchekop. Het onderhouden van de douchekraan wordt echter vaak veronachtzaamd, terwijl hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter moeilijkheden veroorzaken bij het bedienen van uw douchekraan.

Het wordt moeilijker om de kraan te bedienen door kalkaanslag en soms is het zelfs onmogelijk. Kortom, een uiterst vervelende situatie. Leer hier hoe u uw douchekraan op een zeer efficiënte manier kunt ontkalken.

Effectief ontkalken van uw douchekraan in slechts 3 stappen

Maak een doek vochtig met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Voorkom het rechtstreeks aanbrengen van reinigingsmiddelen op de douchekraan om schade veroorzakende chemische reacties te vermijden. Laat het reinigingsmiddel enige tijd inwerken op de douchekraan. De duur van deze inwerktijd is variabel, afhankelijk van het gebruikte product.

Het reinigen van de douchekraan vereist het afspoelen met water en een beetje afwasmiddel. Na het gebruik van een schuursponsje voor de resterende kalkaanslag, is het essentieel dat het sponsje niet te ruw is om krassen te voorkomen. Na voltooiing van de andere stappen, is het belangrijk om de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzend effect.

Kalkaanslag in uw douchekraan voorkomen: praktische tips

U kunt overwegen een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche nauwkeurig af, droog het nogmaals af en gebruik geen harde schoonmaakmiddelen. Hiermee wordt het ontstaan van kalkaanslag in uw douche voorkomen. Als u ondanks deze stappen en tips nog steeds problemen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met Spoed Loodgieter Service.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 3661

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Spoed Loodgieter Service

Na jaren voor een baas te hebben gewerkt ben ik in 2017 voor mezelf begonnen. Toen ik voor een baas werkte had ik altijd zelf een uitgesproken visie op zaken als ondernemen in het algemeen, klantgerichtheid en effectiviteit. Ik ben blij dat ik die nu kan toepassen op mijn eigen bedrijf. Wij zijn breed gespecialiseerd. Van storingen en lekkages tot het installeren van leidingwerk. Geen klus is ons gek genoeg. Voor al het type loodgieterswerk kunt u bij ons terecht. Wij voeren al het werk in overleg met u uit en zijn transparant over de kosten.